MBE Franchise GYIK

Az MBE-vel létrehozható franchise együttműködésre vonatkozó kérdések

MBE Franchise GYIK

Szilárd meggyőződésünk, hogy a franchise rendszer mind számunkra, mind pedig partnereink számára a legelőnyösebb megoldás. Ebben a rendszerben ugyanazokat a vállalkozói lehetőségeket biztosítjuk, mint amelyekkel egy startup vállalkozás élhetne. Emellett azonban támogatásunkban és a méretgazdaságosság olyan előnyeiben is részesülhet, amelyekhez csak multinacionális vállalatként juthatna hozzá.

A franchise megállapodás a franchise-ba adó (azaz az MBE) és a franchise-ba vevő (vagyis ön) közötti feladatmegosztást rendező jogi dokumentum. A franchise-ba adó által franchise díj ellenében a franchise-ba vevő rendelkezésére bocsátandó speciálisan kialakított folyamatokat, szakismereteket, üzleti jellegű meghatalmazásokat, védjegyeket és márkát határozza meg.

A franchise-ba vevő a franchise-ba adótól jogilag elkülönülő, független jogállású és önállóan gazdálkodó szervezet. A kettő közötti kapcsolat részleteit szabályozza a franchise megállapodás.

Az MBE hálózat számos franchise-ba vevő tagjának egyáltalán nem volt tőkéje a tevékenysége megkezdésekor. Az MBE tudja, hogy a tőke előteremtése minden újonnan induló vállalkozás számára az egyik legnehezebb feladat. Pontosan ezért kínáljuk fel annak a lehetőséget, hogy leendő partnereink is kihasználják az MBE által különféle pénzintésetekkel, köztük bankokkal létrehozott kapcsolatokban rejlő előnyöket. Ezeknek a kapcsolatoknak a segítségével Ön is hozzáférhet a szükséges kölcsönökhöz és különféle támogatási formákhoz. A kapcsolatrendszerünkhöz tartozó pénzintézetek azért nyújtanak segítséget, mert tudják, hogy az MBE franchise partnereinél jó helyen lesz a pénzük.


Miután világszerte több mint 2500 vállalkozás indult a mi támogatásunkkal, tisztában vagyunk azzal, hogy mindenki sajátos, mindenki másétól eltérő pénzügyi háttérrel rendelkezik. Tudjuk, hogy mennyire fontos az, hogy Ön bizonyos lehessen abban, hogy a Önnek felkínált megoldás megfelel az igényeinek.

Az MBE-nél mindenképpen. Az első, négy elemből álló, vállalkozásfejlesztési ismeretekre is kiterjedő oktatási csomag bevezeti a résztvevőt a Központ működtetéséhez tartozó folyamatokba. A tanfolyam egy része tantermi foglalkozásokból áll, más elemei egy-egy üzlethelyiségben és más alkalmas munkakörnyezetben valósulnak meg.


Ez egyfajta bevezető oktatás. Azután pedig különféle értékesítési, vállalkozásvezetési és sok más témakörre összpontosuló továbbképzési programokban is részt vehet. Ezeket a lehetőségeket határozottan érdemes kihasználni.

Amint azt már említettük, az általunk kínált továbbképzési lehetőségek célja a résztvevők vállalkozásvezetési ismereteinek és értékesítési képességeinek továbbfejlesztése. Emellett természetesen számos más témájú tanfolyamot is kínálunk.

Ezeket már jól működő franchise egység tulajdonosok és más szakemberek vezetik és műhelyek, videós oktatások, a beszállítóink által támogatott programok és egyes Központokban szervezett tanfolyamok formájában valósulnak meg. A résztvevők emellett lehetőséget kapnak arra is, hogy a legsikeresebbek közé tartozó franchise vállalkozóink osszák meg velük a sikerességük titkait.

Ebben is segítünk Önnek. Mint említettük, eddig világszerte több mint 2500 Üzleti Központot nyitottunk meg, úgyhogy tisztában vagyunk vele, hogy hol kell egy új Központot létrehozni ahhoz, hogy sikeres is legyen.


Ha segítségünkkel megtalálta a legmegfelelőbb helyet, a belsőépítészeti megoldások megtervezésében és kivitelezésében is segítünk Önnek. Az új Központok létrehozására és beindítására a lehető legjobb megoldásokat és folyamatokat alakítottuk ki. Tudjuk, hogy miképpen könnyíthetjük meg az új partnerünk és leendő ügyfeleinek dolgát és összességében hogyan tehetjük az újonnan induló vállalkozást maximálisan költséghatékonnyá.

Teljes mértékben. A franchise megállapodásban pontosan kijelöljük annak a területnek a határait, amelyen belül mindenképpen biztosítjuk, hogy nem nyílhat másik MBE Központ.

Az MBE globális és országos szintű marketing kampányokat bonyolít le ügyfelei nevében, bár ez valójában saját márkánk már ma is globális ismertségének további erősítésére is irányul.

Az MBE hálózat tulajdonképpen jó üzleti hírnevét folyamatosan erősítő sikeres szolgáltatásai által növeli ügyfeleinek számát napról napra. Valahányszor Ön, vagy a világ bármely más pontján a két és félezer vállalkozónk bármelyike odafigyel a saját ügyfelére, gondosan megtervezi és végrehajtja az igényelt szolgáltatást, tovább bővítjük ügyfeleink táborát.

Számos ügyfelünk esetében ez valójában azt jelenti, hogy az Ön, és potenciálisan a hálózathoz tartozó többi vállalkozó a jövőben rendszeres megbízásokhoz jut. Mivel minden ügyfél mögött áll vagy állhat egy vállalkozás is, amely tudja, hogy az MBE képes az igényeit folyamatosan kielégíteni.

Igen. Az MBE szolgáltatásaira a világ minden részén szükségük van az embereknek és a vállalkozásoknak. Ezekre a szolgáltatásokra minden kultúrában, szinte minden országban van vevő. A helyi gazdasági környezettől és kultúrától függetlenül Ön is tapasztalja majd, hogy az MBE üzleti koncepciója működőképes. Ez olyan tény, amelyet világszerte 2500 MBE Központ sikeres működése igazol.

Igen. Erre a lehetőségre mindenképpen felhívjuk figyelmét, amikor az Ön franchise egységének a leendő helyszínét keressük.

Ilyen lehetőségek általában akkor adódnak, ha a hálózat valamelyik vállalkozója például visszavonulna.

Ha vállalkozói kihívást keres, mi éppen ezt kínáljuk Önnek. Természetesen itt is szükséges a vállalkozói motiváltság, az eltökéltség és a saját vállalkozás iránti elkötelezettség, éppen úgy, mintha teljesen önállóan, független vállalkozást indítana. Mindazonáltal:

Az MBE az újonnan indított vállalkozások előtt álló összes többi kihívás leküzdésében támogatja partnereit. Sok vállalkozás például finanszírozási problémákkal küzd. Partnerbankjaink tudják, hogy az MBE franchise vállalkozások biztos befektetésnek tekinthetők, tehát ilyen gondjai nem lesznek. Emellett olyan oktatásban/képzésben részesítjük és olyan precízen kidolgozott folyamatokat bocsátunk rendelkezésére, amelyek létrehozása más vállalkozásoknak évekbe és rengeteg pénzbe kerül.

A méretgazdaságosság által biztosított előnyöket is élvezheti, olyanokat, amelyekről más kisvállalkozás álmodni sem mer. Mindezt a saját belső szakembereink által végzett adatelemzés eredményeinek támogatása mellett biztosítjuk: szakembereink a 2500 MBE Központból álló hálózatból összegyűjtött információk elemzésével segítik partnereinket a lehető legjobb értékesítési stratégiák és növekedési taktikák kialakításában

Ha többet szeretne tudni arról, hogy mivel jár az MBE franchise partnerség, akkor forduljon a leghitelesebb forráshoz, vagyis már meglévő vállalkozói partnereinkhez.

Load More

Egy bizonyos MBE terméket, vagy szolgáltatást keres?